Sirove palačinke

Sirove palačinke od banana i lana

Sastojci:

  • 4 banane
  • 2 - 4 kašike lanenog semena
  • Malo vode

Opciono: 1 kašika agave sirupa, cimet

Priprema:

Izblendirajte banane i lan i sušite u dehidratoru  oko 6 - 8 sati na 45C. Na pola sušenja okrenite na drugu stranu radi bržeg sušenja. Gustinu dozirate vodom i lanom.

 

Sirove palačinke od banana i čija semenki

Sastojci:

  • 6 banana
  • 2 čija semenki kašike 
  • Malo vode

Priprema:

Izblendirajte banane i čija semenke i sušite u dehidratoru  oko 6 - 8 sati na 45C. Na pola sušenja okrenite na drugu stranu radi bržeg sušenja. Gustinu dozirate vodom i lanom.

 

Sirove palačinke od voća

Sastojci:

  • 2 velike banane
  • 1 kruška
  • 1 šoljica kockica ananasa
  • 2 - 4  kašike lanenog semena

Priprema:

Izblendirajte banane i laneno semenke i sušite u dehidratoru  oko 6 - 8 sati na 45C. Na pola sušenja okrenite na drugu stranu radi bržeg sušenja. Gustinu dozirate vodom i lanom.

 

Predlozi za krem 

Krem od indijskih oraha

Sastojci:

  • 1 šolja indijskih oraha (prethodno potopljenih u vodi 20 minuta ili 3h)
  • 3  kašičice agave ili javorovog sirupa, a može i med
  • 1 kašika sirovog kakao praha

Priprema:

Sve sastojke promešati u blenderu dok se ne dobije kremasta masa.  Ubacite komadiće voća radi boljeg ukusa.

 

Krem od čokolade

Sastojci:

  • ½ šolje kakao putera (može i kokosovo ulje)
     
  • 3  kašike sirovog kakao praha
  • 2 kašike javorovo sirup, med ili agava po ukusu
  • ekstrakt  vanile

Opciono:  dodati lešnike, bademe, rogač

Priprema:

Kakao puter otopiti na toploj vodi, dodati kakao i javorov sirup i masu dobro ujednačiti.
ve sastojke lagano promešajte dok ne dobijete homogenu masu.

 

Džem od jabuka

Sastojci:

  • 2 jabuke 
  • 1 kašika meda
  • 1/2 štapića vanile

Opsciono: Cimet

Priprema:

Izblendirati do glatke mase

 Čokoladni avokado krem

Sastojci:

  • 2-3 avokada
  • 1/3 šolje agave sirupa
  • 1/2 čajne kašičice cimeta
  • 1/4 šolje rogača
  • 2 čajne kašičice kokosovog ili maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Sve sastojke staviti u blender i blendati dok smesa ne postane kremasta.

Šlag od kokosa

Sastojci:

  • 1 šolja kokosovog krema
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 štapić vanile

Priprema:

Kokosov krem  držati u frižideru i ne mešati da bi bio što gušći. Pažljivo izvaditi samo gusti deo kokosa i pomešati sa ostalim sastojcima dok se masa ne zgusne i ne izjednači.