To polje je dinamično, oscilira i povezano je sa našim fizičkim telom u jednoj tački, koja predstavlja centar njegove rotacije i koja se naziva „Skupna tačka" 

Skupna tačka u telu čoveka

Kada se rodimo ona se nalazi na pupku, koji je tačka iz koje smo izrasli i bili povezani sa pupčanom vrpcom. Oko sedme godine života, ova tačka se premešta i centrira na sredini grudi na liniji bradavica. Tačka je veličine 0,5 - 1,0 cm i uglavnom predstavlja skup energetskih linija.

Ovaj položaj skupne tačke nastaje kada je dete dobro izbalansirano, kada ima srećno detinjstvo. Položaj skupne tačke ima direktan uticaj na fizičko i psihičko zdravlje. Skupna tačka je i centar percepcije tj. čovekovog pogleda na svet. Njena pozicija određuje, životnu filozofiju i još puno toga.

Kod dece često dolazi do spontanog pomeranja skupne tačke, pa tako nastaju njihove bajkovite priče o čudnim bićima koje vide ili čudnim putovanjima na koja idu dok spavaju i sanjaju. Odrastanjem, socijalizacijom i stvaranjem navika, čovek polako nauči da drži skupnu tačku fiksiranu u jednoj poziciji koju upotrebljavaju sva ljudska bića.

Ako tokom života čovek doživi traumu, fizičku, emocionalnu, duhovnu ili seksualnu, dešava se da ta tačka bude izmeštene iz svog optimalnog položaja

Kada je skupna tačka pomerena, čovek se može osećati loše ili anksiozno. Može da ima osećaj da mu nedostaje energije i da osećamo da je život stalna borba.

Pomeranja skupne tačke

Skupna tačka u telu čoveka

Do pomeranja skupne tačke može doći usled raznih nepovoljnih događaja po čoveka, kao što su na primer:

  • Emocionalna trauma

  • Nasilni napad

  • Zastrašivanje

  • Nesreća

  • Rođenje

  • Upotreba droga (legalna ili nelegalna)

  • Iznenadni šok

  • Operacije

  • Dugotrajna bolest

Neke od negativnih pozicija skupne tačke:

Ako je skupna tačka pomerena prema jetri, osoba može da doživi depresiju i stalan umor.

Ako je skupna tačka pomerena prema gore, osoba može pokazati manirsko ponašanje.

Kod nekih ljudi može biti podeljena na dva dela, što ih dovodi do prebacivanja između manije i depresije.

Kada se skupna tačka pravilno uskladi, dovodi do razrešenja dugogodišnjih konflikata, emotivnih problema i oslobađanje od mnogih blokirajućih elemenata u životu. Osećamo se pozitivno i srećno. Zdravi smo i kvaliltetno komuniciramo sa drugim ljudima. Dobijamo bolji fokus i nestaje „maglovito razmišljanje“.

Skupna tačka u telu čoveka

Kako ponovo uskladiti skupnu tačku?

Danas postoje razne tehnike, uz pomoć kristala, uz pomoć frekvencija zvuka i sl. Način koji ja koristim je po tehnologijama transformacije karmičkih obrazaca po Tomislavu Budaku.

Prvo se centrira skupna zona. Naše svetlosno telo izgleda kao veliko energetsko jaje, sastavljeno od dva balona koji se spajaju u zoni grudne kosti. Jedan je manji, a drugi veći, slika 2.  Ulazni ugao pod kojim se ta dva balona spajaju, Tomislav Budak je nazvao skupnom zonom. Taj ugao je bitan zato što postoji samo jedna optimalna pozicija, horizontalna, u visini grudne kosti. Sve ostale pozicije skupne zone, iznad ii ispot izazivaju će mentalne i zdravstvene probleme. Zbog toga je sposobnost svesnog vraćanja skupne zone u njenu optimalnu poziciju jedno od najvažnijih otkrića savremene energetske medicine.

O percepciji

Proširiti percepciju znači biti sposoban za percepciju većeg područja od onoga koji doživljavamo u našoj svakodnevnici.

Pomeranje iz svakodnevne pozicije istovremeno znači da skupnu tačku svesno pomeramo površini svetlećeg jajeta, ili od površine ka unutrašnjosti, pa čak i udaljiti se od površine prema spolja. Svako pomeranje je posebna pozicija, posebna percepcija ili posebna sposobnost.

Koda jednom centriramo skupnu tačku, tada možemo u meditaciji da naučimo da je pomeramo, a zatim da je uvek vratimo u optimalno stanje.

Izvori

https://tomislavbudak.com/stupanj-7

https://tomislavbudak.com/clanci/temeljni/22-anatomija-i-dinamika-energetskih-centara

https://drstarwynn.com/human-assemblage-point/

http://www.alef.rs/alef.rs/magicni2deo.htm