Drevna solfeđo lestvica - Lekovite frekvencije

Pre neki dan sam se doživela pad imuniteta. Osećaj je kao kada dobiješ grip, ali za razliku od gripa nemaš groznicu i temperaturu. Izgledaš kao da si zdrav, a u stvari sve te lomi. Dakle, baš kao kad imaš grip.

To stanje nateralo me je da povučem ručnu kočnicu i da momentalno zaustavim sve svoje aktivnosti. Umesto toga počela sam da meditiram, jedem samo sirovu hranu, slušam muziku za meditaciju i opuštanje i blejim. U jednom momentu, slušajući pesmu za pesmom na youtube kanalu, već kako yotube ima običaj da sam pušta pesmu za pesmom, iznenada mi se otvorio video - muzika za meditacju na 528 Hz frekvenzije za čišćenje DNK. Preslušam taj video, pa sledeći sličan njemu i osetim se puno bolje. Nakon tih pesama iznenada se otvori radio emisija o drevnim vibracijama. Odjednom istraživački duh u meni koji nikad ne spava, zagolican temom odmah krenu u potragu po Googlu. Gle čuda, saznam svašta novo. Kažu svaka bolest nas nečemu uči pa eto i mene ovaj pad imuniteta odveo, ili doveo, da naučim nešto više o lekovitim frekvencijama i lečenju zvukom.

Da li ste znali da je postojala Drevna solfeđo lestvica na određenim lekovitim frekvencijama? Ja do pre neki dan nisam.

Svi već znamo ili smo barem čuli da se o tome , da smo mi pre svega energetska bića, koja vibriraju na određenoj frekvenciji. Prema kvantnoj fizici, ne postoji prazan prostor u čelijima, nego je to elektromagnetni prostor pun potencijala. Samo 3% poznatih DNK uputstava koriste se za našu fiziologiju. Oko 97% je neiskorišćena DNK. Osim fiziologijom, mi treba da se bavimo i energetikom. Naše telo je energija koja vibrira na zgusnutoj frekvenciji. Na nas utiču vibracije iz okoline. Ona najpopularnija, svima dobro poznata, kojom nas svakodnevno zatrpavaju preko medija, je vibracija straha. Standardna frekvencija današnje muzike (tkz zapadne) dolazi nam preko 440Hz. Ta frekvencija je loša za naše zdravlje. Mi muziku slušamo celim našim bićem I njena terapeutska svrha izuzetno je važna. Muzika bi u sebi trebalo da nosi sve osnovne frekvencije svih naših energetskih centara, čakri. To na žalost nije tako. Sa 442 Hz štim je podešen na 440 Hz što je „raštimovalo“ ljudski um i telo i poremetio veze sa kosmosom i prirodom. Promenu štima na 440 Hz prva je predložila i usvojila Nemačka 1939. godine. 25.000 poslatih peticija muzičara iz mnogih zemalja koji su tražili da se kamerton (referentni ton u muzici po kojem se štimuju svi instrumenti) vrati na A=432 Hz, nije urodilo plodom. 1953. godine muzika širom sveta podešena je na 440 Hz.

Na slici ispod možete videti kako se ponaša voda kada je izložena na 440 Hz, a kako kada je izložena na 432 Hz frekvencije. sl.1.

Preko medija smo stalno bombardovani nezdravim frekvencijama. Vibracijska frekvencija tonova moderne muzike ima ograničenja. Kao posledica toga, kod nas se javljaju stanja straha, potisnutih emocija, ukalupljenog razmišljanja, nedostatak svesti… Onda kao da sve to nije dovoljno, vibracije okoline kojima smo izloženi, mobilnih telefona, raznih aparata i uređaja, prirodno, utiču i na našu sopstvenu vibraciju. Stres i “negativni” ljudi prenose nam svoje vibracije, čak I samim svojim prisustvom, a kamoli kontaktom, u komunikaciji, hteli mi to ili ne. Tuđe vibracije “uplivavaju” u naše polje, prolaze kroz našu auru, naša suptilna tela, spuštaju se na naše energetske centre (čakre), postaju “naša stanja” , pogađaju naše telo, a da toga nismo ni svesni. Kada na sve to dodamo i naše mentalno emotivno energetsko stanje, (misli, emocije, ponašanje), mi smo u stvari pod stalnim bombardovanjem raznih tuđih vibraacija koje su na raznim štetnim frekvencijama. Sve se to onda manijfestuje na naše telo kroz razne fizičke simptome bolesti. Dakle, nije čudo što ja počinjem da se osećam lose u prisustvu svega ovoga. Kako mi raste svest i time podiže vibracija moje duše, senzitivnost i očitavanje i propoznavanje svih tih vibracija, ako su štetne i predugo traju, obaraju mi imunitet. Jednostavno mi bude lose pod uticajem “nečega iz vazduha”, baš kao što je pričala moja baba Natalija, a ja joj se smejala. To “iz vazduha” prema istaživanjima Dr. David R. Hawkins-a (skala emocija, njihove vibracije i frekvencije) izgleda ovako: sl.2.

Frekvenciji niže od 200 Hz slabe naše telo, a frekvencije više od 200 do 1000 Hz ga ojačavaju.
Dž. Jang je razvio električni instrument kojim se mogu meriti frekvencije vibracije ćelija tela. Vršio je merenja na pacijentima od raznih bolesti, i utvrdio da je opseg zdrave frekvencije ljudskog tela 62-68 Hz. U ovom opsegu i iznad njega, nijedna osoba nije bolovala ni od kakve bolesti. Na frekvenciji 58 Hz već je moguć razvoj prehlade; gripa ispod 57 Hz, kandidijaze ispod 55 Hz, a ispod 42 Hz raka.
Šta da radimo sa svim ovim, ili kako bi rekli da li postoji “Feng Shui” lek za ovu pojavu? E pa gle čuda, postoji! Umesto loših vibracija koje nam puštaju, lažne solfeđo skale koja nam je podmenuta, postoji ona “prava” sakrivena, istinska kosmička vibrcija usklađena sa ljudskim bioritmom. Ona stimuliše vibraciju proširene kreativnosti, lakše rešavanje problema i holističko zdravlje.

Lekovite frekvencije - Drevna solfeđo lestvica

Nekad davno, postojala je drevna solfeđo lestvica od 6 tonova. Tajanstvena solfeđo lestvica ima frekvencije za koje se tvrdi da poseduju isceljujuću moć. Ona je korišćena pre ove “nove” skale od sedam nota, koju je nametnula katolička crkva. Koristila se u drevnim hramovima u gregorijanskim horovima. Služila je kao lek za dušu. Izgleda ovako:

UT, RE, MI, FA, SOL, LA
Svaka od njih ima svoju lekovitu vibrciju:

UT - 396 Hz - Oslobađanje Krivice i Straha
RE - 417 Hz - Razrešavanje Situacija i Stvaranje Promene
MI - 528 Hz - Transformacija i Čuda (Popravak DNK)
FA - 639 Hz - Povezivanje/Odnosi
SOL - 741 Hz - Buđenje Intuicije
LA - 852 Hz - Povratak Duhovnom Redu

Lekovita svojstva ove izvorne frekvencije pomažu da se razvija osećaj radosti, intuitivnosti, duhovnosti, porpravljanje DNK, rešavanje situcaija. Pomažu da se održava nesmetani protok životne energije kroz energetske centre, čakre.

Nainteresantnija od njih, možda zato što je najviše proučavana. je frekvencija 528 Hz koja odgovara odgovara noti MI na lestvici. Izvorno potiče od fraze ‘MI-ra gestorum’ što na latinskom znači ‘čudo”. To je frekvencija koju genetski biohemičari koriste kako bi popravili DNK, tj vratili ga u prvobitno stanje.
Ova frekvencija je istraživana I na vodi. Na primer, voda zagađena naftom koja je nakon toga bila izložena vibracijama od 528 Hz, bila je proćišćena od štetnih sastojaka nafte. Zatim, zvuk Jupitera I Sunca vibrira na frekvenciji vrlo bliskoj 528 Hz. Za nju se kaže I da je “frekvencija ljubavi” jer se podudara sa žuto-zelenom bojom koja je boja srčane čakre.
Pored 528 Hz poznata je još frekvencija od 432hz. Kažu da je to je to Fibonacijeva prirodna rezonanca. Koristili su je i Bah, Mocart, drevni egipćani, sumerijanci, peruanci. Istraživanja su pokazala pozitivne rezulate ove frekvencije na vodu i rast biljaka, ai koristi se I u terapijskim praksama. Mi koji volimo biljke i koji smo svom cveću puštali Baha, znamo kako se biljke obose o zvučnike od sreće i divno rastu i cvetaju nakon ovih “zvučnih” tretmana.

Svrha lečenja izvornim frekvenzijama je da se sve dovede u ravnotežu. To se postiže dovođenjem našeg DNK u ravnotežu. Prvo dominantne DNK, one dobijene od predaka. Uravnoteženje naših unutražnjih muških i ženskih energija dobijenih preko majčine i očeve strane hromozoma. A zatim balans I ravnoteža enrgija iz okoline, koje dolaze do nas. Na taj način osim fizičkog tela, dovodimo u balans i naša ostala suptilana tela - emotivno, mentalno, astralno, energestko, eterično, uzročno, celo naše elektromagnetno polje i našu auru. A sve ono štetno, tuđe, što nam nije prirodno, a nalepilo se na nas, jednostavno se razmagnetiše i napusti naše polje.

Kako održavati optimalnu vibraciju?

S obzirom da razvoj svesti prati i podizanje vibracije tela, treba birati društvo. Smanjiti stres na minimum, izbegavati ljude i situacije sa teškim emocijama, strahom, besom, agresijom. Hteli ili ne hteli, njihove vibracije utiču na nas i za kratko vreme počinjemo da se osećamo neprijatno i pitamo se čija je ovo tuga, čiji je ovo strah? Ta stanja nas blokiraju, obaraju nam vibraciju, počinjemo tako da zračimo, a kako zračimo tako i privlačimo. Ne treba nam to.

Sa svojim ličnim teškim emocijama i stanjima, možemo se baviti duhovnim radom na sebi, boravkom u prirodi, sportom, energetskim radom (Reiki i dr metode) meditacijom, afirmacijama, lekovitom muzikom i zdravom hranom. Ako smo mnogo lenji, možemo da nabavimo kućnog ljubimca. Zvuk predenja mački je lekovit, jer one predu izmedju 30 - 40 Hz.
Sirova hrana sadrže više “životne sile”od ostale hrane, podiže vibraciju i treba da je zastupljena 80% u našoj ishrani. Zamrznute i sušene su takođe dobre, ali ne u tolikoj meri kao sveže. Industrijska hrana (sve što se kupije u kesi, kutiji i konzervi) snižavaju vibraciju, pa ih treba izbegavati. Kafa, npr. vrlo brzo snižava frekvenciju tela čak za oko 10 Hz.

Podizanjem frekvencije, uravnotežuje se naše elektromagnetno polje, privlačimo više mira, harmonije i radosti u život. Pojvačava se naša sposobnost samoizlečenja, razvija kreativnost i sposobnost samoostvarenja na svim nivoima. Čak se može reći da svojom visokom i pozitivnom vibracijom postajemo lekoviti za svoju okolinu.

Noviji, detaljniji tekst na ovu temu možete pogledati OVDE